Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Tekmovanja iz zgodovine

Dijaki I. gimnazije v Celju se udeležujejo tekmovanja iz znanja zgodovine od začetka, tj. od leta 2000, ko je bilo tekmovanje organizirano še zgolj med gimnazijami. Prvo državno tekmovanje mladih zgodovinarjev je leta 2002 v Slovenj Gradcu organiziralo Društvo učiteljev zgodovine.

Udeležili smo se vseh tekmovanj mladih zgodovinarjev, na katera smo se skrbno in sistematično pripravljali. Najprej izvedemo tekmovanje na šoli, najboljši trije pa se udeležijo državnega tekmovanja, ki obsega pisni del (posamično) in terenski del (ekipno). Na državnih tekmovanjih smo v teh letih dosegli lepe uspehe, saj smo osvojili tri zlata priznanja in osem srebrnih priznanj posamično. Zanje so zaslužni Benjamin Maček, Luka Vlaović, Maja Lebeničnik, Kim Satler, Eva Šuler, Eva Šket, Lucijan Zalokar, Jošt Gerl Yoshinaka in Ines Polak.

Tema tekmovanja v šolskem letu 2017/18 je bila Slovenski naselitveni prostor od 10. do 15. stoletja.

Rezultati šolskega tekmovanja 2018