Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Slavnostni večer ob 25-letnici srednjega glasbenega izobraževanja in 20-letnici umetniške gimnazije

V ponedeljek, 22. 10., je bila ob 20. uri v dvorani Narodnega doma v Celju proslava ob 25-letnici srednjega glasbenega izobraževanja v Celju in bližnji 20-letnici programa umetniške gimnazije glasbene smeri na I. gimnaziji. Večer je izzvenel v sproščenem duhu. Najprej je ravnatelj Glasbene šole Celje, prof. Simon Mlakar, orisal nastanek, razvoj in pomen tega za Celje in tudi širšo okolico zelo pomembnega segmenta izobraževanja, potem pa je na oder povabil dr. Antona Šepetavca, ravnatelja I. gimnazije, ki se je partnerski šoli zahvalil za dolgoletno zelo uspešno sodelovanje. V nadaljevanju sta se oba sedanja ravnatelja zahvalila nekdanjima, mag. Vidu Marcenu in prof. Jožetu Zupančiču, ki sta bila pobudnika in ustanovitelja "srednje glasbene šole v Celju".

Koliko je to izobraževanje dalo Celju, Sloveniji in Evropi (nekateri člani orkestri so prav za to priložnost dopotovali iz Avstrije in Nemčije), je zelo nazorno pokazal 65-članski Pihalni orkester nekdanjih dijakov pod dirigentskim vodstvom prof. Jureta Kranjca. Program orkestra je bil zasnovan všečno, slavnosti primerno, izzvenel pa je veličastno in je bil nagrajen z gromkim aplavzom navdušenega poslušalstva. 

Po koncertu je sledilo prijetno, ne čisto kratko druženje ob odlični jedači in (po lepi slovenski navadi tudi) pijači v stranski dvorani. Marsikateri pogovor se je sukal okrog lepih spominov in nepozabnih doživetij, marsikateri pa je s ponosom in zadovoljstvom omenjal rezultate četrtstoletnega dela Glasbene šole Celje in I. gimnazije v Celju.