Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Mednarodno spletno tekmovanje GENIUS LOGICUS

Mednarodno tekmovanje Genius logicus je spletno tekmovanje, pri katerem je sodelovalo do 16 držav - naša šola je sodelovala od leta 2009 do 2015.

Dijaki naloge rešujejo na spletu, pri tem pa se meri tudi čas, ki ga potrebujejo za rešitev.

V šolskem letu 2010/2011 se je pet naših dijakov uvrstilo v finale tekmovanja in doseglo odlične rezultate: Gal Rojc je bil četrti med tekmovalci vseh sodelujočih držav, ostali pa so se uvrstili med petindvajset najboljših in si s tem prislužili denarne nagrade.

V šolskem letu 2011/2012 so se trije naši dijaki uvrstili med najboljše v državi in se udeležili finalnega mednarodnega prvenstva. Gal Rojc je bil najboljši med vsemi.

Tudi v šolskem letu 2012/2013 se je kar pet naših dijakov v svoji kategoriji  uvrstilo med najboljših pet v državi in s tem v mednarodni finale. Sodelovali so dijaki osmih držav. Med mlajšimi dijaki je bila Klara Nosan peta, David Horvat  šesti in Klara Drofenik (uvrščena iz svoje osnovne šole) dvanajsta. Med starejšimi dijaki je bila Manja Cafuta  šesta, Tjaša Košenina  štirinajsta in Jona Krulec dvaindvajseta.        

V  šolskem letu 2013/14 je na tekmovanju sodelovalo 31 dijakov naše šole, štirje  so se uvrstili na mednarodno finalno tekmovanje. Najbolj uspešen je bil David Horvat, ki je osvojil drugo mesto, Manja Cafuta je osvojila osmo mesto, Jana Korber je bila deseta, Klara Nosan pa enajsta. Frenk Dragar, ki se je na finalno tekmovanje uvrstil še kot devetošolec, je bil štirinajsti.

V šolskem letu 2014/15 se je tekmovanja udeležilo 48 dijakov in dijakinj naše šole. David Horvat se je uvrstil na finalno tekmovanje in osvojil četrto mesto.