Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Krožek in tekmovanja iz razvedrilne matematike

Pri krožku potekajo poliedrske delavnice, z okvirji Polydrona preučujemo geometrijska telesa, njihove mreže, simetrije,... Ukvarjamo se tudi z ostalimi temami iz razvedrilne matematike in se pripravljamo na tekmovanje.

V šolskem letu 2011/2012 smo prvič sodelovali na tekmovanju iz razvedrilne matematike, ki ga organizira DMFA in osvojili dve zlati priznanji, v letu 2012/2013 je bilo zlatih priznanj osem, od tega eno s tretjo nagrado, ki jo je osvojil Krištof Skok.

V šolskem letu 2013/14 se je na državno tekmovanje uvrstilo 9 dijakov in dijakinj naše šole. Osvojili so 8 zlatih priznanj, Krištof Skok in Tara Patricija Bosil pa sta si prislužila še 2. nagrado za uvrstitev na drugo mesto v državi.

V šolskem letu 2014/15 so trije naši dijaki: Klara Drofenik, Timen Stepišnik Perdih in David Horvat postali državni prvaki ter z vsemi možnimi točkami osvojili zlato priznanje in prvo nagrado.

V šolskem letu 2015/2016 se je državnega tekmovanja udeležilo kar 15 dijakov naše šole. Osvojili so 5 zlatih priznanj, od tega eno s prvo in eno z drugo nagrado ter 10 srebrnih priznanj. Prvo mesto v državi, zlato priznanje in prvo nagrado je osvojila Klara Drofenik. Zlato priznanje z drugo nagrado je dobil David Opalič. Zlata priznanja so dobili še: Neja Fajdiga,  Ana Pilko in Timen Stepišnik Perdih. Srebrna priznanja so prejeli: Vita Komel, Reneja Sara Centrih, Iza Doberšek, Miha Ambrož, Tim Zaveršek, Rene Ratej, Rok Bosil, Eva Petauer, David Horvat in Nika Zaveršek.

V šolskem letu 2016/2017 je bila Klara Drofenik, 4. c, ponovno prva v državi in osvojila zlato priznanje ter prvo nagrado, David Opalič, 3. d, pa je za drugo mesto v Sloveniji prav tako dobil zlato priznanje s prvo nagrado. Zlata priznanja so prejeli še: Jan Žekar, 1. b, Sebastian Plaznik, 1. b,  Ana Opalič, 1. e, Ana Intihar Marulc, 1. f, Timen Stepišnik Perdih, 4. d, srebrna pa Tjaša Jecl, 1. c, Vita Komel, 2. c, Eva Jeran, 2. č, Miha Ambrož, 3. d, Rene Ratej, 3. d, Rok Bosil, 4. c in Maša Smajila, 4. d.