Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Izmenjava z mestom La Robla

Ideja za dijaško izmenjavo s Španijo se je rodila po III. mednarodnem festivalu srednješolskega gledališča v španščini, ki smo ga leta 2008 organizirali v Celju. Ker smo Špance iz mesteca La Robla (provinca Leon) navdušili z gostoljubnostjo, so nas maja 2009 povabili k sebi.

Prvih nekaj dni so dijaki preživeli v Madridu in si ogledali večino njegovih znamenitosti, teden dni pa so preživeli pri svojih novih španskih prijateljih, ki obiskujejo srednjo šolo IES Ramiro II. Španci so jim pripravili izčrpen program. Ogledali so si mesta Leon, Astorgo, Castrillo de Polvazares. Poleg šolskega vsakdanjika so dijaki spoznali tudi življenje v Španiji, tamkajšnjo kulinariko in bili nekaj dni del njihovega družinskega dogajanja. Celjski dijaki so se Špancem predstavili s kratkim skečem in projekcijami. Doživetje je bilo nepozabno!