Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Angleščina

Dijaki naše šole se učijo angleščino kot prvi tuji jezik, ki je obenem tudi obvezen predmet na maturi. Pomembnosti znanja angleščine se danes dijaki zavedajo bolj kot kdajkoli, saj jim aktivno znanje jezika še kako koristi pri iskanju službe, odpira jim okno v svet, ki tako res postaja globalna vas.

Aktivno znanje jezika dijakom omogoča tudi branje literature v originalu, sodelovanje v mednarodnih projektih, potovanje v dežele, kjer je angleščina materni jezik, tako v okviru OIV, kot tudi individualno med počitnicami.

 

Tekmovanja

Vsa leta uspešno sodelujemo na državnih tekmovanjih iz angleškega jezika za tretješolce, zadnja leta pa tudi na državnih tekmovanjih za drugošolce, kjer se ti pomerijo v snemanju filma v angleščini na predpisano temo.

Od leta 2004 so tretješolci prejeli 14 zlatih, 14 srebrnih in 20 bronastih priznanj. Največji uspeh je dosegel Miha Simoniti, ki je v šolskem letu 2004/2005 osvojil 1. mesto. Štirje dijaki z zlatim priznanjem Sandra Knez, Andraž Nendl, Staš Kotarac Guček in Jaka Javernik pa so dosegli tretje mesto.

 

V šolskem letu 2010/2011 so naši drugošolci prvič sodelovali na državnem tekmovanju v snemanju angleških kratkih filmov ter osvojili bronasto priznanje.

 

V šolskem letu 2012/2013 so dijakinje 2. č-razreda za film o kraljevi družini prejele srebrno priznanje. V šolskem letu 2013/14 so bili uspešni dijaki 2. d-razreda, ki so za svoj film My Hometown prejeli srebrno priznanje.

 

V šolskem letu 2014/2015 sta na državnem tekmovanju za drugošolce tekmovali dve ekipi – dijaki 2. e razreda so posneli  film Time travel, skupina dijakov 2. c in 2. a razreda pa je posnela film Ecological or single. Obe ekipi sta osvojili srebrno priznanje.